Sunday, April 29, 2012

Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής δημιουργίας


Είστε ανήσυχα πνεύματα και λατρεύετε να απασχολείστε στην κουζίνα? Σας αρέσει η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα cookies η κέικ, αλλά δεν έχετε  έρθει ποτέ σε επαφή με το αλεύρι και τη ζάχαρη? Θέλετε να εντυπωσιάσετε τον καλό σας ή τις φίλες σας, που μονίμως σας πειράζουν ότι δεν έχετε καμία σχέση με την κουζίνα, φτιάχνοντας ένα λαχταριστό cheesecake ή μα αφράτη lemon pie ? Μάθετε πως, στο Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής Δημιουργίας. Αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αβγά, σοκολάτα, φρέσκα φρούτα και πολλά ακόμη είναι οι συντελεστές. Οι πρωταγωνιστές? Εσείς βέβαια! Με τη δική μας καθοδήγηση και την αγάπη σας για τα γλυκά, θα στρέψετε όλους τους προβολείς επάνω σας!


Θα μάθουμε :
-          Βασικές αρχές ζαχαροπλαστικής τέχνης (ανάλυση / παρουσίαση α’ υλών – προγραμματισμός -  καθαριότητα)
-          Τεχνικές -  εργαλεία- εξοπλισμός- ορολογία
-          Μετατροπές μετρικών συστημάτων – αντικαταστάσεις υλικών
-          Κέικ, muffins, cookies
-          Croissant, donuts, λουκουμάδες,  ζύμη για κρέπες
-          Χαλβά σιμιγδαλένιος  - Γλυκό Μωσαϊκό
-          Κρέμα καραμελέ – πανακότα – πουτίγκα
-          Cheesecake & Lemon pie
-          Μους σοκολάτας & εύκολα γλυκά ψυγείου

Το  σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 τρίωρες συναντήσεις,  κάθε Δευτέρα απόγευμα 18:00-21:00 (δυνατότητα και πρωινού τμήματος, αν υπάρχει ενδιαφέρον). Κόστος συμμετοχής: € 120 το μήνα. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο σεμινάριο, παρακαλούμε να καταθέσετε το 50% της συμμετοχής, γιατί είναι απαραίτητη η αγορά των υλικών των γλυκών.

ΠΛηροφορίες στο τηλ. 211 013 7698  . "ΚΥΚΛΟΙ" Δημιουργικής Έφρασης, Ηρακλειδών 43 & Δημοφώντος, Θησείο (κοντά στο μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ).

No comments:

Post a Comment