Monday, June 10, 2013

Δίψασε κανείς?




Το καλοκαίρι οι ανάγκες μας για νερό και υγρά γενικά αυξάνεται. Οι ειδικοί λένε ότι 2 – 3 λίτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά αυτό εξαρτάται κιόλας από τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.
Τι γίνεται όμως όταν θες κάτι να ξεδιψάσεις, να μην είναι νερό, να μην είναι αναψυκτικό, να μην είναι πολύ γλυκό, αλλά να μας δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας ? Λοιπόν, οι γιαγιάδες μας είχαν τη λύση και νομίζω ότι είναι η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και η πιο νόστιμη λύση για τη δίψα μας.

Για σπιτική λεμονάδα, πορτοκαλάδα ή μανταρινάδα



Θα χρειαστείτε το φρέσκο χυμό από τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια ή τα μανταρίνια (5-7 φρούτα), έτσι ώστε να πάρετε 1 κούπα χυμό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνεται ένα απλό σιρόπι, βάζοντας μισή κούπα ζάχαρη και μισή κούπα νερό. Μόλις αρχίζει και βράζει, ανακατεύεται απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μετά προσθέστε στο σιρόπι το χυμό που έχουμε ετοιμάσει και το βάζετε σε ένα γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε ένα δροσιστικό αναψυκτικό, βάζουμε 1 μέρος από το μείγμα μας με 3 μέρη νερό και απολαμβάνουμε. Αντί για νερό, χρησιμοποιείστε ανθρακούχο νερό ή σόδα. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!
Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε τα πολλά αναψυκτικά του εμπορίου , που περιέχουν πολλή ζάχαρη και συντηρητικά και θα μάθετε και στα παιδιά την αξία του σπιτικού αναψυκτικού!

No comments:

Post a Comment