Sunday, September 22, 2013

Τσιπς μήλου με ζάχαρη και κανέλλα

Η πρώτη, ουσιαστικά, φθινοπωρινή μέρα ήταν σήμερα. Ο καιρός "κρύωσε λίγο και επιτέλους η φύση ντύθηκε με τα φθινοπωρινά της χρώματα, η ατμόσφαιρα πήρε ένα όμορφο χρώμα, πιο καθαρό, πιο κρυστάλλινο. Τα πρώτα σύννεφα και πρωτοβρόχια έκαναν την εμφάνισή τους και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος μας έβαλε σε σκέψεις.


Φθινόπωρο και, ο πρωταγωνιστής των φρούτων, τα μήλα είναι στα φόρτε τους. Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι πρωτότυπη και εύκολη. Και θα αποτελέσει την πιο γλυκιά σας συνήθεια.

Τσιπς μήλου με μαύρη ζάχαρη & κανέλλα



  Υλικά:

* 2-3 μήλα
* μαύρη ζάχαρη
* κανέλλα

Χρόνος ψησίματος : 2,5 ώρες
Συνολικός χρόνος ετοιμασίας: 3,5 ώρες





Πλένουμε καλά τα μήλα για να απομακρύνουμε τα χώματα ή χημικά που πιθανώς να έχουν στη φλούδα τους. Αν και είναι πάντα καλύτερα να χρησιμοποιούμε βιολογικά φρούτα, όσο μπορούμε. Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο καλύτερα, γι αυτό σας προτείνω το μαντολίνο, αν και γω χρησιμοποίησα μαχαίρι για τη συγκεκριμένη συνταγή...





Ανοίγουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 100ο C . Σε ένα ρηχό ταψί , τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή το αλείφουμε το ταξί με μια λιπαρή ουσία (λίγο βούτυρο είναι ό, τι πρέπει). Στρώνουμε τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Δε θα δίνω συγκεκριμένες ποσότητες ζάχαρης και κανέλλας, γιατί είναι προσωπικό θέμα γούστου και γεύσης, οπότε βάλτε όση θέλετε και από τα δύο. 







Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα. Μετά τη μία ώρα. βγάζουμε το ταψί, γυρίζουμε τις φέτες μήλου πάνω - κάτω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1,5 ώρα. Στο σημείο αυτό, μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε την άλλη πλευρά με ζάχαρη και κανέλλα, αλλά και πάλι αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Μετά τις 2,5 ώρες, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο για ακόμη 1 ώρα, έτσι ώστε να κρυώσουν καλά μέσα στο φούρνο. 



Το πιο ιδανικό, υγιεινό & εύκολο  σνακ για όλες τις ώρες. Χρησιμοποιείστε τα επίσης για να διακοσμήσετε τα γλυκά σας ή, ακόμη πιο δελεαστική πρόταση, συνοδέψτε τα με σως καραμέλες και ...θα με θυμηθείτε! 

No comments:

Post a Comment