Tuesday, September 11, 2012

Αλμυρά muffins με φέτα και ελιές

Σήμερα ξεκινούν τα σχολεία! Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα στα πρωτάκια... Σας έχω νόστιμη ιδέα για κολατσιό των παιδιών στο διάλλειμα : Αλμυρό muffin με τυρί φέτα και ελιές!


Υλικά (για 12 muffins)

- 2 ,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. baking soda
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/4 κούπας γάλα (πλήρες ή αποβουτυρωμένο)
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 200 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια
- 150 γρ. ελιές κομμένες (χωρίς κουκούτσι)


Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, αφού το έχουμε χτυπήσει ελαφρώς, τη φέτα και τις ελιές και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη και σε ένα άλλο μπωλ τοποθετούμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν αρκετά.

Κατόπιν, με τη βοήθεια ενός ξύλινου κουταλιού, ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στα υγρά υλικά μας, και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί καλά με αργές κινήσεις,, έτσι ώστε να πετύχουμε μια ομοιογενή ζύμη.

Γεμίζουμε τις θήκες για τα muffins κατά 3/4 και τοποθετούμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) για 20'. Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, τρυπώντας τα στη μέση. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμα!

Αφού βγάλετε τη φόρμα απο το φούρνο, αφήστε τα muffins να κρυώσουν, τοποθετώντας τη φόρμα σε σχάρα στραγγίσματος για 10 λεπτά (αν δεν έχετε τέτοια σχάρα, τότε βάλτε τη φόρμα κάπου ώστε να αναπνέει το κάτω μέρος). Ξεφορμάρετε και ...καλή απολαυση!.

No comments:

Post a Comment