Friday, June 28, 2013

Θέλω γλυκό τώρα!

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί "να χα ένα γλυκάκι τώρα" και δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα στο ψυγείο μας ή δε θέλουμε να φάμε κάτι παχυντικό . Σας έχω λύση, απλή, γλυκιά  και χορτοφαγική: Μους σοκολάτας με γάλα καρύδας σε 3 βήματα! 





Υλικά: 
1 κουτί γάλα καρύδας (το βρίσκουμε στα σουπερ μαρκετ)
1/4 της κούπας κακάο σε σκόνη
Ζάχαρη άχνη (όση επιθυμούμε, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)

Ανοίγουμε το κουτί με το γάλα καρύδας, και το αφήνουμε ανοιχτό στο ψυγείο  για ένα βράδυ, προκειμένου  να αποκτήσει μια πιο στερεή υφή. Μην το ταρακουνήσετε πολύ πριν το ανοίξετε, γιατί θα πηξει πιο δύσκολα. Όταν το ανοίξετε πρέπει να έχει μια πυκνή υφή, αν όχι τότε πεταξτε το αμέσως, ίσως έχει χαλάσει. 

Την επόμενη μέρα, κρατήστε μόνο το πυκνό μέρος, βάζοντάς το σε ένα μπολ, και πετάξτε ότι νερό έχει διαχωριστεί. Προσθέστε το κακάο και όση ζάχαρη θέλετε (μπορείτε να βάλετε και στέβια για λιγότερες θερμίδες ή καθόλου ζάχαρη), και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλετε, μπορείτε να το "χτυπήσετε" λίγο σε ένα μπλεντερ, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη υφή. Μοιράζετε το μείγμα σε μπωλάκια και ...καλή σας απόλαυση!

Μυστικό:  αντί για το παραδοσιακό frosting στα cupcakes, βάλτε τη συνταγή που σας δίνω. Δε ξέρετε πόσες θερμίδες θα γλυτώσετε και θα χετε ένα εξίσου απίθανο γευστικό αποτέλεσμα!


No comments:

Post a Comment